Nieuwsbrief Woonpunt voor Slakhorst

Hieronder volgt de nieuwsbrief voor Slakhorst die Woonpunt laatst verspreidde.

Binnenkort kunnen wij u de voorlopige ideeën over de nieuwe Slakhorst laten zien. De klankbordgroep was enthousiast over de eerste concept tekeningen. Woonpunt is nu in gesprek met de gemeente om draagvlak te krijgen. Als alles meezit, kunnen wij u in november het stedenbouwkundig plan laten zien met een eerste beeld van de nieuwe woningen. Dan is er ook meer duidelijkheid over de fases waarin wij gaan slopen.

Wat gebeurt in de tussentijd?
De leegkomende woningen worden tijdelijk verhuurd. Daarvoor moeten wij eerst een leegstandsvergunning aanvragen. Dat kan even duren. Woonpunt doet er alles aan om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen.

Woningen die niet meer geschikt zijn voor verhuur
Er zijn op dit moment een paar woningen die niet meer tijdelijk verhuurd kunnen worden. Dat komt door de slechte technische toestand. Dat is jammer, want we vinden het belangrijk dat de Slakhorst zolang mogelijk bewoond blijft. Bij die woningen laten we de ramen en deuren voorzien van beplating. Om te voorkomen dat dit er vervelend uitziet, komen er foto’s van de originele woning op de platen. Dan lijkt het net alsof de woning bewoond is.  

Leefbaarheid
Als zoveel mensen verhuizen, heeft dat invloed op de leefbaarheid. Woonpunt wil er alles aan doen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Daar hebben wij uw hulp bij nodig. Laat het ons weten als u iets tegenkomt: slecht onderhoud van de tuinen, overlast, rotzooi of wat dan ook. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat de veroorzaker de rommel opruimt. Of wij laten het doen op de kosten van de vervuiler. We moeten er namelijk samen voor zorgen dat de omgeving er netjes blijft uitzien. Wilt u iets bespreken, neem dan contact op met uw buurtcoördinator Angelo Van Kan.

Infowoning Horstplein 16
Het Horstplein 16 wordt gebruikt als infowoning. U kunt er straks alle beschikbare informatie over de plannen bekijken. Ook zijn er regelmatig medewerkers van Woonpunt aanwezig aan wie u vragen kunt stellen. Onze consulent maatwerk Emely Bergrath houdt er elke maandag een spreekuur tussen 09.30 en 12.30 uur. In verband met vakantie is zij er op 21 en 28 oktober niet. Om wachttijden te voorkomen, adviseren wij u vooraf een afspraak te maken. Bel daarvoor met 088 – 050 60 70 of mail naar slakhorst@woonpunt.nl

Vragen over de verhuizing?
Spreekuur Horstplein 16: iedere maandag van 9.30 tot 12.30 uur. Behalve 21 en 28 oktober in verband met vakantie. Of maak een afspraak via Slakhorst@woonpunt.nl of bel 088-0506070

Buurtcoördinator
Uw buurtcoördinator is Angelo Van Kan. U kunt hem aanspreken over alle zaken die de leefbaarheid aangaan. Hij is iedere dag, behalve vrijdagmiddag, bereikbaar via 088 – 050 60 70.