Vervanging sloten toegangsdeuren algemene ruimtes

In de komende tijd en wellicht gedurende een periode van meer dan een jaar zullen we de sloten vervangen van de toegangsdeuren van de algemene ruimtes in onze wooncomplexen. Uiteindelijk worden deze sloten in al onze gebouwen vervangen. We doen dit om een universeel, veilig en modern sluitsysteem te hebben. Dit betekent dat we complexgewijs de bewoners benaderen voor een moment van vervanging. Hieronder treft u een voorbeeldbrief aan, zoals deze naar de huurders gestuurd wordt. Omdat alle complexen in al onze gebieden gedurende een langere periode aan bod komen, menen we er goed aan te doen u op dit moment, eenmalig en niet telkens per complex, te informeren.
Mocht u hierover vragen hebben, neemt u dan gerust met contact met George Verstraaten, teamleider Service Onderhoud via 088 – 050 60 70.

Geachte heer of mevrouw [naam],

Binnenkort gaan we de sloten vervangen van de toegangsdeuren van de algemene ruimten in uw appartementengebouw. In deze brief laten wij u weten wat dit voor u betekent.
U krijgt nieuwe sleutels in de week van [maandag en datum noemen]
In de week van […] komen Woonpunt medewerkers bij u aan de deur om nieuwe sleutels af te geven. Het is de bedoeling dat u tekent voor ontvangst. Voor bewoners die wij die dag niet thuis aantreffen, komen we de dagen erna terug.

Extra sleutels bestellen
U ontvangt evenveel nieuwe sleutels als u inlevert. Tot twee weken na het wisselen van de sloten kunt u zonder kosten nog 2 extra sleutels bijbestellen. Daarna brengen wij daarvoor kosten in rekening.

Bent u op dat moment niet thuis?
Dan kunt u een familielid of goede bekende vragen de sleutel in ontvangst te nemen vanuit uw woning. Maar u kunt ook een andere huurder in uw complex machtigen. Vul daarvoor het machtigingsformulier in de bijlage in en overhandig dit aan de Woonpuntmedewerker.

Inleveren oude sleutels
Als het merendeel van de sleutels is omgewisseld, vervangen we de sloten van de algemene toegangsdeuren. Vanaf dat moment kunt u uw oude sleutels inleveren in de verzamelcontainer die we in de entreehal plaatsen.

Waarom nieuwe sloten?
De huidige sloten worden vervangen door moderne sloten, die beter voldoen aan de eisen van deze tijd. Dat komt de veiligheid ten goede. Bovendien zijn de sloten van Nederlands fabricaat, dus sleutels kunnen sneller bijbesteld worden.

Tot slot
Heeft u nog vragen over deze brief? Neem dan contact met ons op via 088 – 050 62 26.