24 nieuwbouwappartementen Aldenhofpark

Woonpunt gaat starten met de nieuwbouw van 24 appartementen aan het Aldenhofpark. Bewoners van Slakhorst krijgen voorrang op een appartement. Heeft u interesse? Neem deze nieuwsbrief dan rustig door.

In deze nieuwsbrief krijgt u als eerste informatie over de appartementen.

 • Kom ik in aanmerking?
 • Wat is de procedure?
 • Hoe komen de appartementen eruit te zien?
 • Wanneer zijn de appartementen klaar?
 • Wat zijn de huurprijzen?
 • Bekendmaking complexnaam
 • Bouwnummerindeling

Kom ik in aanmerking?
Woonpunt gaat de wijk Slakhorst herbouwen. Dat betekent dat we u voorrang verlenen bij een woningkeuze. De 24 appartementen zijn levensloopbestendig (rollator- en rolstoeltoegankelijk), dus bewoners van 55 jaar of ouder krijgen voorrang. Het kan zijn dat de belangstelling overweldigend is en wij niet iedereen een appartement kunnen toewijzen. Wij selecteren dan op basis van woonduur en/of zorgbehoefte (verhuisadvies). Uiteraard doen wij ons best iedereen een plekje te geven en wensen qua verdieping/uitzicht zoveel mogelijk in te vullen.

Wat is de procedure?
Voldoet u aan de voorwaarden: 55 plus of verhuisadvies? En heeft u interesse? Neem dan contact op met Emely Bergrath via 088 050 60 70. Ze maakt dan een persoonlijke afspraak met u in de loop van februari op het Horstplein 16. U krijgt dan een mooie presentatie van het complex en de plattegronden. In dit gesprek kunt u uw voorkeur voor een  appartement kenbaar maken. Geef dan ook meteen een tweede keuze door, voor het geval meerdere bewoners dezelfde voorkeur hebben. Uiterlijk 15 maart dient u uw definitieve keuze door te geven aan Emely Bergrath. Zij maakt op basis van de wensen een inplaatsingschema. Uiterlijk 1 april maken we bekend of u in aanmerking komt, en welk appartement dit wordt. Daarna bieden we de appartementen aan anderen aan en vervalt uw voorkeurspositie!

Hoe komen de appartementen eruit te zien?
In het complex komen 24 appartementen verdeeld over 4 verdiepingen. In het complex is een lift aanwezig. De appartementen zijn bereikbaar via een centrale binnenhal aan de zijde van de Wilhelminastraat. De appartementen zijn rollator- en rolstoeltoegankelijk. Dat betekent een woning zonder hoge binnendrempels. Er zijn twee verschillende typen appartementen:  8 x type A en 16 x type B.  Er zit een klein verschil in grootte en vorm van de woonkamer, balkon en berging, maar de totale woonoppervlakte is hetzelfde. De slaapkamers zijn bij beide types even groot. Plattegronden ziet u hieronder.

 • De badkamer wordt voorzien van een inloopdouche en wastafel. Optioneel heeft u tegen betaling de keuze voor een tweede toilet op de badkamer.
 • De keuken wordt voorzien van een keukenblok met 3 onder- en bovenkastjes en een spoelbak. Ook hier kunt u tegen betaling nog opties aan toevoegen.
 • De badkamer wordt voorzien van een wasmachine aansluiting.
 • In de berging is ruimte voor het stallen van een scootmobiel en/of fietsen.
 • De wanden zijn behangklaar. U kunt hier dus overheen behangen. De wanden zijn niet voldoende egaal en vlak om overheen te schilderen.  
 • De appartementen worden ‘kaal’ opgeleverd. Dat betekent dat u zelf moet zorgen voor behang, vloerbedekking en plinten, gordijnen en een elektrisch kooktoestel.

Ieder appartement heeft een eigen parkeerplaats op het terrein. Daarbij maken we nog vier invalideparkeerplaatsen. Ook komen er parkeerplaatsen voor bezoekers en eventuele zorg. In onderstaande  afbeelding vindt u een situatietekening.

De appartementen krijgen een energielabel A+++. Er worden zonnepanelen en een warmtepomp geïnstalleerd. De woning wordt verwarmd door middel van vloerverwarming. Er is geen gasaansluiting aanwezig. U gaat straks elektrisch koken.

Wanneer zijn de appartementen klaar?
De bouw van de appartementen start eind april 2021. Naar verwachting worden deze opgeleverd in het voorjaar van 2022.

Wat zijn de huurprijzen?
De huurprijs is voor ieder appartement gelijk. Per 1 juli 2021 wordt deze € 633,25. Heeft u bij aanvang huur recht op huurtoeslag? Dan komt u hiervoor gewoon in aanmerking.

Complexnaam
De complexnaam wordt  ‘Achter den ouden Hof’. Deze naam is gekozen uit zestien namen die ingediend zijn na een oproep aan buurtbewoners.