Nieuwsbrief Woonpunt – Emmastraat e.o. (update april)

Woonpunt heeft plannen om onderhoud aan uw woning uit te voeren. En om uw woning duurzamer te maken. We willen eind 2021 / begin 2022 starten met de werkzaamheden. In deze nieuwsbrief leest u daar meer over.

Gevelonderzoek uitgevoerd
Isolatiebedrijf Bameco heeft de gevels van de woningen onderzocht. Daaruit is het volgende gekomen:

  • De gevels van de woningen aan het Emmaplein 3-34, de Amstenraderweg 83-89 en de Emmastraat 2-36 hebben een zeer ruime spouw. Ze zijn dus geschikt voor voldoende isolatie.
  • De woningen aan de Emmastraat 46-48 hebben een massieve gevelconstructie. Het is niet zeker of gevelisolatie aan de buitenzijde daar mogelijk is. Dat onderzoekt Bameco nog.

Meer onderzoek nodig
We moeten de constructie van de woningen nog laten onderzoeken.  Momenteel zijn alle woningen bewoond. Dat betekent dat dit onderzoek vooruit is geschoven vanwege de coronacrisis. We starten de onderzoeken zo snel mogelijk weer op. Vanzelfsprekend hanteren we dan de richtlijnen van het RIVM. Ook houden we bij het maken van afspraken extra rekening met risicogroepen.

Ontwerp woningen
We hebben een architect ingeschakeld om een ontwerp te maken van de te renoveren woningen en het verzorgen van de technische uitwerking. Het is de bedoeling dat het huidige karakter van de woningen bewaard blijft. De vernieuwing van uw woning merkt u dus vooral aan de verbeterde duurzaamheid en het hogere comfort.

Vragen over de renovatie
Wij ontvangen veel vragen over de renovatie. Die zouden we het liefst allemaal willen beantwoorden. Maar omdat het plan nog niet klaar is, kan dat helaas op dit moment nog niet. Blijf uw vragen gerust stellen, want we nemen uw vragen en opmerkingen – voor zover dat mogelijk is – graag mee in de plannen.

Hoe nu verder?
Woonpunt gaat door met de voorbereiding. Op het moment dat we een conceptplan hebben nodigen we de leden van de klankbordgroep weer uit om hun mening te horen. Vervolgens zullen wij alle bewoners informeren. We gaan er nog vanuit dat onze planning te realiseren is.