Nieuwsbrief Woonpunt n.a.v. Actiegroep Slakhorst

Tot nu toe zijn de reacties uit de buurt op de voorgestelde plannen overwegend positief. Op 17 februari 2020 werden wij verrast door een brief van de Actiegroep Slakhorst. Wat is hun standpunt? En hoe gaan we hiermee om?

De Actiegroep Slakhorst verzamelde hand-tekeningen, waaronder die van een beperkt aantal bewoners. Ook heeft de nationale Erfgoed-vereniging Heemschut zich aangesloten bij deze actiegroep. De actiegroep is voorstander van het volledige behoud van Slakhorst en dus tegen de herontwikkeling.

Inhoud brief
Op 17 februari 2020 was er een bijeenkomst met de Actiegroep Slakhorst en vertegenwoordigers van Woonpunt en gemeente Heerlen. Daarbij lichtte de actiegroep hun standpunten toe. Zo vragen ze onder meer aandacht voor het parkeren rondom Slakhorst, de inrichting van het Horstplein met het oog op het uitzicht en de lichtinval van omliggende woningen en mogelijke overlast en schade aan omliggende woningen als gevolg van bouw-activiteiten. Vandaar dat ze bezwaar maken tegen de herontwikkeling en liever willen dat alles bij het oude blijft.

Wat gaat er nu gebeuren?
Binnenkort gaan we officieel reageren op de standpunten van de actiegroep. We willen dan ook onze keuze voor de herontwikkeling toelichten. De technische problemen van de huidige woningen zijn namelijk niet definitief op te lossen. Terwijl de nieuwe woningen beantwoorden aan de moderne eisen voor comfort, indeling en energiezuinigheid en nog minimaal vijftig jaar mee kunnen. Uiteraard houden wij u als huurder op de hoogte.

Heeft u vragen?
Heeft u nog vragen over de inhoud van deze nieuwsbrief? Of over de plannen en ontwikkelingen? Kom dan gerust naar het wekelijkse inloopspreekuur aan het Horstplein 16. Dat is elke maandag tussen 09.30 en 12.30. U mag ons ook mailen via slakhorst@woonpunt.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.