Vergunning voor koeltoren ontvangen

Ja! We hebben op 14 juni de omgevingsvergunning voor de koeltoren ontvangen, dus de koeltoren komt op het Emmaplein in Mariarade te staan.
Op 30 juni beginnen we met een deel van het groen weghalen en het graven van vier gaten waarin poeren en cement komen, zodat de koeltoren vast gemaakt kan worden. Als deze werkzaamheden klaar zijn, kan er een afspraak gemaakt worden met Stado om de koeltoren vanaf het ‘Gammaterrein’ naar het Emmaplein te vervoeren en vervolgens te plaatsen. Hopelijk gebeurt dit alles vóór de bouwvak. Het verven kan eventueel na die vakantie plaatsvinden.
Wij hebben als HuurdersBelangenVereniging een zogenaamde Buurtdeal met de gemeente Heerlen; hierin is onder andere afgesproken dat we samen met bewoners uit Mariarade het groen weghalen en de gaten graven. De gemeente zorgt ook voor de ondersteunende buitendienstmedewerkers en voor benodigde materialen en voor de afvoer van het groen. Verder krijgen we worteldoek, kiezel en cement.
Wij zorgen verder voor het onderhoud van het plein met materialen van de gemeente Heerlen.

Indien u op de één of andere manier hulp kunt bieden, dan horen wij dat graag. We zullen u verder op de hoogte houden over vervoer, plaatsing en verven koeltoren.

De feestelijke onthulling vindt plaats tijdens de jaarlijkse buurtdag op 17 september 2017.