Woonpunt komt naar bewoners toe deze zomer

Wij willen onze bewoners beter leren kennen. Daarom organiseren we deze zomer meet & greets in onze buurten. Ook onze netwerkpartners, zoals handhaving, welzijnswerk, de wijkagent en de huurdersvereniging, zijn van de partij. 

Tijdens de meet & greet staan we op een centrale plaats in de buurt of in het gebouw. Onder het genot van koek, koffie en fris kunnen bewoners ons vertellen wat er speelt in hun buurt. Met de informatie die we ophalen, kunnen wij hen nog beter van dienst zijn.

70 bewoners kwamen langs
De eerste meet & greet vond plaats op dinsdag 14 juli in de Maastrichtse wijk Caberg, waar Woonpunt plannen heeft om te gaan renoveren. In totaal kwamen die middag zo’n 70 bewoners langs in de tuin van onze inloopwoning in de wijk (vanwege corona niet allemaal tegelijk). Een ijscowagen voorzag de kinderen en volwassenen van een verkoeling.

Positieve reacties
De belangrijkste onderwerpen die bewoners aansneden, waren drugsoverlast, verkeersoverlast en de overlast van hondenpoep en zwerfvuil. Ook hadden bewoners vragen over de op handen zijnde renovatie. Bewoners konden ook kaartjes invullen om hun belangrijkste opmerkingen achter te laten. De reacties op de eerste zomerbijeenkomst waren superpositief.

Renovatie Pannenberg

Na de bouwvak starten we met de renovatie van 42 appartementen aan de Pannenberg in Hoensbroek. We gaan de woningen energiezuiniger maken en het binnenklimaat verbeteren. De buitenkant van het gebouw krijgt een make-over. Als bewoners dat willen, dan vernieuwen we ook de keuken, badkamer en het toilet. Habenu van de Kreeke is de hoofdaannemer.

Bewoners Marktstraat kiezen aannemer

Bewoners van de Hoensbroekse Marktstraat denken mee over de renovatie van hun appartementen. Ze droegen ideeën aan voor het programma van eisen en beoordeelden de presentaties van aannemers. Vanwege de kwaliteit, de zorg voor bewoners en de voorstellen rondom energieverbruik kozen ze samen met Woonpunt voor Onderhoud Plus. Het ontwerp wordt gemaakt door Engelman Architecten.